Volledig scherm
© Thinkstock

Brugman wint zaak tegen gemeente Tubbergen

TUBBERGEN/ZWOLLE - Brugman Radiatorenfabriek in Tubbergen heeft de rechtszaak tegen de gemeente gewonnen. Ze hoeven niet te voldoen aan de strengere milieuregels die de gemeente heeft opgelegd aldus de meervoudige kamer van de rechtbank in Zwolle.

De rechtszaak ging over de vraag in welke milieucategorie de fabriek valt. Dat bepaalt welke maatregelen er moeten worden genomen op gebied van milieu en veiligheid.

Milieueisen

De onenigheid begon ermee dat de gemeente het bedrijf zwaardere regels oplegde. Het argument daarvoor spitst zich toe op de manier waarop de radiatoren van verf worden voorzien. Ze worden daarvoor ondergedompeld in speciale baden. De manier en omvang waarop dat gebeurd is volgens de gemeente reden voor de extra milieueisen.

Proefkonijn

Brugman is het daar niet mee eens en stapte naar de rechter. Een woordvoerder van de fabriek zei eerder zich 'proefkonijn' te voelen, temeer andere vergelijkbare fabrieken niet onder deze categorie vallen.

De rechter schaart zich nu achter het standpunt van Brugman. Het genomen besluit van de gemeente Tubbergen wordt door de rechtbank vernietigd.

Almelo e.o.