Volledig scherm
Hans Boerrigter die deze week onverwachts overleed, was trots op zijn kerstdorp. © Robin Hilberink

‘Burgemeester’ miniatuur kerstdorp Tubbergen plots overleden

TUBBERGEN - Hans Boerrigter uit Tubbergen overleed plotseling na een herseninfarct. Hij was in het dorp en hele regio vooral bekend als de bedenker en ‘burgemeester’ van een miniatuur kerstdorp. 

Dat dorp bouwde hij samen met zijn zoon Rick op in de woonkamer van de familie aan de Margrietstraat. Iedereen die wilde kon vervolgens in de aanloop naar de kerstdagen een kijkje komen nemen bij het winterwonderland, dat jaarlijks werd uitgebreid. Voor deze fantasiewereld werd de huiskamer deels ontruimd. Boerrigter was trots op creatie, met een enorme hoeveelheid details. Hij vertelde daar graag over, met een bijna kinderlijk enthousiasme. 

Details

In een verhaal in dagblad De Twentsche Courant Tubantia zei hij onder meer: „Die kleine details vind ik schitterend, kijk daar bijvoorbeeld: in een grot lijkt een brand te woeden. En daarvoor zie je een groep brandweermannen onderweg om het vuur te bestrijden.” Boerrigter was zelf lid van de vrijwillige brandweer. 

Roken

Het allermooiste vond hij de samenwerking met zijn zoon, dat maakte het plezier nog groter: „Ik begin met de opbouw van de verschillende verdiepingen met afvalhout. Rick is meer van de techniek, hij sluit alles aan. Als ik dat zou doen, zou alles beginnen te roken.”

Carnaval

Iedereen in Tubbergen kende Boerrigter, maar niet alleen van het miniatuur kerstdorp. De vriendelijke, goedlachse Boerrigter was ook zeer actief voor de wijkvereniging Oranjewijk. En bovendien zeer betrokken bij de carnavalsvereniging met dezelfde naam. De medewerker van zorgaanbieder TriviumMeulenBelt was onder meer actief als wagenbouwer.

Almelo e.o.