Volledig scherm
Burgemeester Stegers van Tubbergen © Emiel Muijderman

'Buurt in Tubbergen is bang voor echtpaar'

TUBBERGEN - Bewoners van de Verdistraat en omgeving zijn ronduit bang voor het echtpaar B., dat vorige week is opgepakt omdat het wordt verdacht van het uitbuiten van de zwakbegaafde Jeffrey. Dat zegt burgemeester Mervyn Stegers na afloop van de bijeenkomst waar de buren hun hart konden luchten.

Zo'n dertig mensen kwamen naar 't Oale Roadhoes. "Je had eigenlijk twee groepen", zegt Stegers. "De ene groep woont direct naast de familie B. en de andere groep op een iets grotere afstand."

Boem
"Toen iemand van hen vroeg: Hoe is het mogelijk dat we nooit iets hebben gemerkt of gezien, was het: boem. Veel mensen vertelden over hun eigen negatieve ervaringen met de familie."

Durf
Uit de verhalen bleek volgens Stegers dat zij geen aangifte meer durfden doen, maar zaken wel gemeld hebben. Zij stuurden ook een brief met een klacht over geluidsoverlast. "Maar dat was een brief die ik niet kende."

Er is wel een brief bij Stegers bekend uit 2011, waarin over bedrijfsactiviteiten wordt gesproken, over rommel op de weg en over lawaaioverlast. "Dat hebben we snel beëindigd. Daarna hebben we geen brieven of meldingen meer gekregen."

Almelo e.o.