Gezelligheid en verkoeling bij Markant in Tubbergen.
Volledig scherm
Gezelligheid en verkoeling bij Markant in Tubbergen. © Alphons Weierink

Cafe in Tubbergen vervangt terras door zwembad

TUBBERGEN - Veel mensen kiezen er met deze tropische omstandigheden voornamelijk voor om thuis te blijven. Alleen een uitstapje naar het zwembad zit er voor echte zonaanbidders in. Cafe MarCant in Tubbergen bedacht daar wat op en zette donderdag een zwembad op het terras.

Hoe MarCant op dat idee kwam? ,,Het was een spontane actie. Je wilt de mensen wat verkoeling geven en dan is een zwembad een mooi idee", vertelt Marc Nolte van MarCant. Hij plaatste het zwembad van zeven bij vier meter donderdag op de plek waar doorgaans het terras staat. ,,We hebben er twee statafels ingezet, zodat de mensen hun drankje kwijt kunnen."

Herhaling

Volgens Nolte is het 'zwemterras' een succes. ,,De reactie zijn heel positief. Jong en oud maakt er gebruik van en je zorgt er voor dat mensen toch langs blijven komen. Dit is voor herhaling vatbaar."

Begin vakantie

Collega's van Triplexfabriek Kuiper in Tubbergen vieren in het water het begin van hun vakantie. „Vanmiddag hadden we een barbecue op de zaak”, vertelt Eddie Steggink, medewerker bij Kuiper, donderdagavond. „Op Facebook zagen we een foto van het zwembad. Aangezien het bedrijf hier slechts 500 meter vanaf ligt, spraken we af om na de barbecue te gaan zwemmen bij Marcant. Een goed begin van de vakantie.”

Aandacht

De ludieke actie trekt de aandacht van passerende automobilisten en fietsers. Veelvuldig wordt er geclaxonneerd, gelachen en geroepen. „We krijgen enorm veel likes en reacties op Facebook”, laat Nolte weten. „Daarom knopen we er gelijk een zomerparty aan vast. Zaterdagavond - 28 juli - komt er een zogeheten zomer dj die alleen maar zomerse muziek draait. Daarnaast houden we een barbecue met pizza's. Vooralsnog hebben we het bad gereserveerd tot zondag. Of die periode wordt verlengd, hangt af van het weer.”

Almelo e.o.