Volledig scherm
Locatiedirecteur Maaike Hagedoorn: „De kinderen voelen zich hier gezien." © Carlo ter Ellen

Canisius Tubbergen hoort bij vijf beste scholen van Overijssel

TUBBERGEN - Het Canisius in Tubbergen heeft er een prijs bij. De middelbare school hoort volgens Elsevier bij de vijf beste scholen van Overijssel en heeft daarmee de titel ‘goede school’ binnengesleept. En daar zijn ze trots op in Tubbergen.

Maaike Hagedoorn, locatiedirecteur van het Canisius in Tubbergen, vindt het niet zomaar een prijs. Het weekblad bestudeerde meerdere cijfers van de Inspectie van het Onderwijs over een periode van drie jaren. Zo werd er gekeken naar de positie van derdejaars ten opzichte van het advies van de basisschool, het aantal zittenblijvers, het succes in de bovenbouw en het slagingspercentage.

Inzet van werknemers

Hagedoorn weet dat de middelbare school op alle punten goed scoorde. „Daar zijn we hartstikke trots op. Dat we in de top vijf horen, zegt genoeg over de inzet van onze werknemers. Dan heb ik het over docenten, maar ook alle andere medewerkers. Zonder hen was dit natuurlijk nooit gelukt.” 

De school doet jaarlijks verschillende onderzoeken naar de mening van hun scholieren. „De kinderen voelen zich hier gezien, omdat we de lijntjes kort houden. Dat lees je ook terug in het onderzoek van Elsevier”, legt Hagedoorn uit. „De kinderen staan bij ons centraal. We proberen ons werk altijd zo goed mogelijk te doen, zonder daarbij te denken aan een onderzoek als dit. Maar als je dan zo'n prijs krijgt, is dat natuurlijk wel heel mooi.”

Gebak

De plek in de top vijf is al goed gevierd op het Canisius. „We hebben direct alle werknemers op de hoogte gebracht, waarna er is getrakteerd op gebak.” In de nieuwsbrief van de school zullen ook alle ouders en leerlingen op de hoogte worden gesteld. „Maar er zal vast al over gesproken zijn.”

Almelo e.o.