Volledig scherm
© Annina Romita

Canisius Tubbergen komt met boekje over social media

TUBBERGEN - Sociale media hebben nog veel geheimen. Voor leerlingen, maar ook voor leraren. Het Canisius komt daarom met een ‘instructieboekje’.

Om de voor- en nadelen van social media onder de aandacht te brengen bij ouders en leerlingen, brengt Scholengemeenschap Canisius het boekje ‘Hoe social ben jij’ uit.
Respect en privacy op WhatsApp, Facebook en Instagram zouden fundamentele, inofficiële gedragscodes moeten zijn. Niet zelden echter zijn kinderen zich onvoldoende bewust van de kansen en bedreigingen van internet en social media. De gemeenschappelijke ouderraad van Canisius besloot in overleg met de schoolleiding om hieraan een themaweek te wijden. Deze week werden ouders van leerlingen uit de eerste en tweede klassen uitgenodigd voor een ouderavond waarop Stephanie van den Kieboom van SocialBirds ze mee nam in de wereld van de jeugd. „Als school delen wij een stuk van de opvoeding van ‘onze’ kinderen met de ouders”, zegt locatiedirecteur Maaike Hagedoorn van het Canisius. „Omgaan met social media vormt hierin tegenwoordig een essentieel onderdeel. Allereerst heeft deze ‘nieuwe’ communicatievorm veel voordelen. Denk aan een familie- of huiswerkapp, snel contact kunnen krijgen of overleggen. Anderzijds kleven er ook negatieve bijwerkingen aan. Stephanie vertelde bijvoorbeeld over een zoekfunctie op WhatsApp. Wanneer je daar je naam invoert in andermans telefoon, krijg je alles te zien wat over jou is geschreven. Dat wist ik zelfs niet eens maar het gebeurt regelmatig.”

Almelo e.o.