De carnavalsoptocht in Albergen gaat dit jaar niet door.
Volledig scherm
De carnavalsoptocht in Albergen gaat dit jaar niet door. © Robin Hilberink

Carnavalsoptocht in Albergen gaat niet door: ‘Veiligheid staat voorop’

ALBERGEN – De carnavalsoptocht in Albergen gaat zondag niet door. Carnavalsvereniging Alberger Bökke laat weten het gezien de verwachte weersvoorspellingen onverantwoord te vinden om de optocht door te laten gaan.

‘Veiligheid voor deelnemers, toeschouwers en diverse vrijwilligers staat voorop en wij hebben sterk onze twijfels of we deze voldoende kunnen garanderen’, schrijft de organisatie op haar website. De optocht wordt niet verplaatst naar een andere datum. Het Noaberfeest gaat wel door.

Volgens woordvoerster Mariska Assink zijn het vooral de voorspelde windstoten die de organisatie deden besluiten de optocht te schrappen. „Harde wind alleen zou niet zo erg zijn geweest. Maar er zijn windstoten voorspeld van zeventig tot tachtig kilometer per uur. Dat is te gevaarlijk. Er zal maar wat gebeuren, dan vergeef je je dat nooit.” 

Volgens Assink is het de eerste keer dat de Alberger optocht moest worden afgelast. „We hebben de deelnemers inmiddels ingelicht. Ze vonden het over het algemeen een moedig besluit.”

Zaterdagmorgen werd bekend dat de optocht in Langeveen wel doorgaat. Deze trekt zaterdagmiddag door het Tubbergse kerkdorp.

Almelo e.o.