Volledig scherm
Beachvolleybal is populair zoals hier in Reutum tijdens het zomerfeest.

CDA verrast door standpunt GB/VVD over beachsportveld in Albergen

ALBERGEN - Gemeentebelangen/VVD in Tubbergen gaat tegen het voorstel stemmen van het college om maximaal 15.000 euro bij te dragen voor de aanleg van een beachsportveld in Albergen. De partij, die zelf ook in het college zit, wil dat de gemeente het volle pond betaalt.

"Onze partij vindt dat dit voorstel zo breed wordt gedragen, door acht verenigingen en instellingen en de dorpsraad, dat het hele dorp daarvan profiteert en dan mag daar ook wel wat tegenover staan van de zijde van de gemeente", zegt Gerard Koopman van GB/VVD.

Inspanning bewoners
"Volgens burgemeester Stegers zou het plan niet breed genoeg worden gedragen. Maar daar zijn wij het niet mee eens. Inwoners uit het dorp leveren al een forse inspanning bij de aanleg."

CDA: geen uitzondering voor Albergen
"Wij willen Albergen ook graag helpen", reageert fractievoorzitter Tonny Busscher (CDA) vanaf zijn vakantieadres. "Maar we hebben aan het begin van de rit afgesproken dat de gemeente in het kader van Mijn Dorp 2030 ook een inspanning verwacht van de inwoners. We kunnen nu niet een uitzondering maken voor Albergen. Wat moeten we dan met de andere dorpen? Hier geldt het principe gelijke monniken, gelijke kappen."

Almelo e.o.