Volledig scherm
Een oude opname van het Twents kamerkoor Mardi le Vingt in de Pancratius basiliek in Tubbergen, waar zaterdag 23 november het 25-jarig bestaan wordt gevierd. © Reinier van Willigen

Champions League gevoel bij jubileumconcert Mardi le Vingt in Tubbergen

TUBBERGEN - Het Twents kamerkoor Mardi le Vingt viert het 25-jarig bestaan zaterdagavond 23 november vanaf 19.30 uur met een concert in de Pancratiusbasiliek in Tubbergen. 

Het koor zingt, begeleid door het barokorkest Florilegium Musicum, de beroemde Coronation Anthems van componist Georg Friedrich Händel. Het eerste deel van het stuk is bij een groot publiek bekend als de openingstune van de UEFA Champions League voetbalwedstrijden.

Professioneel

Van Joseph Haydn brengt het koor de Nelson mis ten gehore, waarbij Evelyn Ziegler (sopraan), Franske van der Wiel (alt), Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bariton) de solistenrollen voor hun rekening nemen.  Het koor zelf telt 22 personen. Het is een amateurgezelschap met een professionele instelling.

Hersteld

Voor dirigent Herman Koops uit Ootmarsum is het bijzonder concert, dat eigenlijk al in 2018 zou worden gehouden. Koops die al vanaf het begin het koor dirigeert, werd in januari van dat jaar echter getroffen door een herseninfarct en enkele maanden daarna kreeg hij een donornier. Hij is ondertussen hersteld en kan leiding geven aan het programma met koor en orkest. 

Kaarten kosten 10 euro en zijn te verkrijgen via de website www.mardilevingt.com of aan de kerk.

Almelo e.o.