Volledig scherm
De vrouwen van FC Twente in voorbereiding op het nieuwe seizoen. © Lars Smook

Champions League vrouwen bij Stevo in Geesteren

GEESTEREN - Nederlands kampioen FC Twente, Ferencvárosi uit Hongarije, Hibernians uit Malta en het Turkse Konak Belediyespor. Tussen 23 en 28 augustus spelen de vrouwen van deze voetbalclubs tegen elkaar op de velden van Stevo en die van Quick’20 in Oldenzaal.

Het doel? Doorstromen naar het hoofdtoernooi van het Europese kampioenenbal. „We werden onlangs benaderd door FC Twente of wij ons sportpark beschikbaar wilden stellen”, vertelt Stevo-voorzitter Eddy Droste. „Twente is hier in het verleden vaker geweest en dat is altijd goed bevallen. Wij willen graag meewerken om zo ook het vrouwenvoetbal in de regio Tubbergen te stimuleren. Voor ons is het een mooie uitdaging.”

Winnaar
Alleen de winnaar van het toernooi bereikt het hoofdtoernooi. De ploegen treffen elkaar allemaal één keer. FC Twente speelt daarbij twee keer op het sportpark De Peuverweide. Op dinsdag 23 augustus treft de ploeg van de nieuwe trainer Tommy Stroot om 18.30 uur het Hongaarse Ferencvárosi. Twee dagen later is op hetzelfde tijdstip Hibernians de tegenstander. „Met name bij wedstrijden van Twente gaan we uit van veel publiek”, zegt Droste. „We verwachten dan zo’n 1.500 bezoekers.” Op zondag 28 augustus is de laatste wedstrijd, als de Hongaarse voetbalsters spelen tegen die uit Malta (15.30 uur).

Reglementen
Om het kwalificatietoernooi goed te laten verlopen moet Stevo aan verschillende reglementen van de voetbalbond UEFA voldoen. „Deze hebben we echter goed in kaart”, laat de voorzitter weten. „We hebben een speciale Champions League-commissie opgericht. Een speciale maatregel die we bijvoorbeeld moeten nemen is zorgen voor extra dug-outruimte. De UEFA eist namelijk dat er veertien plekken zijn voor reservespeelsters. Nou hebben wij die wel, maar daarvan is ook een deel onoverdekt. In samenwerking met een sponsor hebben wij kunnen regelen dat er een tijdelijke oplossing komt.”

Kaarten
Kaarten voor de duels zijn via de website van FC Twente en aan de kassa in Geesteren te koop. Voorzitter Droste heeft er in elk geval zin in en is stiekem ook wel een beetje trots. „Er gebeurt toch maar weer iets bijzonders in het voetbalgekke dorpje dat Geesteren heet.”

Almelo e.o.