Volledig scherm
CDA-raadslid Hubert Stevelink stelt dat veel boeren in de gemeente Tubbergen in de problemen zitten. © Carlo ter Ellen

Coach moet boeren Tubbergen laten praten

TUBBERGEN - Een coach moet boeren met sociale en financiële problemen uit de gemeente Tubbergen helpen inzicht te krijgen hoe zij hun bedrijf het beste kunnen voortzetten.

Het CDA heeft het college opgedragen een vertrouwenspersoon aan te stellen die agrariërs, en misschien op termijn ook andere ondernemers, helpt een gezond, winstgevend bedrijf te runnen. Het idee werd gelanceerd door CDA-raadslid Hubert Stevelink.

Bespreekbaar
Stevelink vindt dat de coach keukentafelgesprekken moet gaan voeren. De problemen van boeren moeten in vertrouwen aan de orde kunnen komen. "Een dierenarts, een accountant en loonwerkers signaleren soms dat er iets aan de hand is op een bedrijf. Maar zij praten al snel over de harde kant van de zaak: kan de boer wel betalen en doet hij dat wel op tijd? Maar er is ook een zachte kant aan de zaak, met een sociaal aspect. De boer is vaak niet bereid daarover te praten. Dat is hij niet gewend. Er is stil leed onder de agrariërs. We willen het onbespreekbare bespreekbaar maken", benadrukt Stevelink.

Almelo e.o.