Volledig scherm
Rob Maathuis en zijn zus Daniëlle in het strodorp onder de nieuwe open air. Het duo vormt het dagelijks bestuur van CSI Twente. © Frans Nikkels

'CSI Twente wil een echt gezinsevenement zijn in Geesteren'

GEESTEREN - Een grote witte Maserati Levante SUV staart iedere bezoeker van CSI Twente brutaal aan bij de ingang. Dure horloges van Staudt, kostbare kleding van Andaloussi Fashion, fraaie kunst van Henny Salimans. Maar ook de eerste Twentse whisky vind je er en koele smoothies met lekkere broodjes bij de streekproducten.

De bezoeker is er koning. Zo’n 100 stands telt CSI Twente, dat behalve een springconcours ook een evenement is waar mensen graag gezien willen worden. Iedereen is welkom. Enkele jaren geleden zijn daarom de entreeprijzen nog flink verlaagd. „We willen zo laagdrempelig mogelijk zijn”, zegt Daniëlle Maathuis die met haar broer Rob het dagelijks bestuur vormt. Dit streven werd eerder dit jaar beloond. CSI Twente kreeg de meeste punten van alle springconcoursen in ons land in de Top 100 voor publieksevenementen.
„Ruiters en amazones voelen zich snel aangetrokken door de sfeer op CSI Twente”, zegt Rob Maathuis. „We hebben een traditie met veel entourage rond de springwedstrijden.” In het vernieuwde strodorp is elke avond iets te doen. Dit jaar zijn zo’n beetje alle muziekstijlen vertegenwoordigd. De vrouw van Menthal Theo, Maaike Jansen winnares van het tv-programma So you wanna be a popstar, treedt zaterdagavond op. Maar ook Jannes zingt er. Dat is op zondag.

In cijfers

- Het CSI terrein is vier voetbalvelden groot
- 750 internationale stallen krijgen er een tijdelijke accommodatie
- 5.000 combinaties verschijnen aan de start
- 50.000 bezoekers telt het CSI Twente
- Zo'n 350 sponsorcontracten
- CSI begon in 1947

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

Almelo e.o.