Volledig scherm
Klootschieten. © Robin Hilberink

Cupfinales klootschieten op en bij baan Witke Mös in Manderveen

MANDERVEEN - Klootschietvereniging Manderveen houdt zondag 14 juli de finales om de verenigingscup voor de onderdelen straat en veld. 

De finales straat worden gespeeld op de Veendijk en deze beginnen om 14.00 uur. Vervolgens staan vanaf 15.00 uur de finales veld op het programma op de klootschietbaan Witke Mös aan de Veendijk in het buitengebied van Manderveen. 

Mannen

Op het onderdeel straat nemen mannen en vrouwen het tegen elkaar op. In de finale komen echter alleen mannen in actie, omdat geen enkele vrouw zich wist te plaatsen voor de eindstrijd. 

Twee keer

De klootschietmiddag telt vijf finales: bij de jeugd heeft Jeffrey Grootelaar twee kansen, want hij speelt de finale straat (tegen Stijn Hindriksen) én veld (tegen zus Charléne Grootelaar). Bij de senioren is de finale straat een duel tussen Gerben Collet en Michel Grootelaar, terwijl op het veld Henk Broekman en Stef Gijsbers de degens kruisen. Bij de vrouwen staan Mariët Grootelaar en Jolanda Jansen tegenover elkaar in de finale. 

De prijsuitreiking is op de Witke Mös. 

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.