Volledig scherm
De vermoedelijke dader van de mislukte plofkraken in Tubbergen en Lattrop is vastgelegd door bewakingscamera’s. De politie deelt de beelden. © Politie Twente/Opsporing Verzocht

‘Dader mislukte plofkraak in Tubbergen sloeg ook toe in Lattrop’

TUBBERGEN/LATTROP - De politie vermoedt dat de man die maandagochtend 9 december heeft geprobeerd om een geldautomaat in Tubbergen op te blazen, een paar dagen eerder ook in Lattrop actief is geweest. Dat werd dinsdagavond bekend gemaakt in het NPO-programma Opsporing Verzocht.

Beide plofkraken haddden plaats in het holst van de nacht en mislukten. In beide gevallen werden bewakingscamera’s op dezelfde manier onklaar gemaakt en is er geprobeerd om met gas de geldautomaten op te blazen.

Explosievendienst moest uitrukken

Volledig scherm
De plofkraak in Tubbergen op maandag 9 december mislukte. © videostill

De meest recente poging was op maandagochtend 9 december tussen 03.00 en 03.30 uur bij de geldautomaat van de Rabobank aan de Eendracht in Tubbergen. Bij deze poging bleef explosief materiaal bij de automaat achter. De Explosieven Opruimingsdienst moest vervolgens een speciale robot inzetten om het veilig af te voeren.

De politie maakt bekend dat in de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 december tussen 02.00 en 02.30 uur ook is geprobeerd om de Rabobank-geldautomaat aan de Dorpsstraat in Lattrop op te blazen. „We hebben zo veel mogelijk bewakingsmateriaal geprobeerd veilig te stellen”, aldus politiewoordvoerder Van Hemmen in Opsporing Verzocht. Een van de beelden is in de uitzending gedeeld, in de hoop dat de verdachte herkend wordt door eventuele getuigen.

Almelo e.o.