Volledig scherm
Sinds kort heeft de dagopvang een onderkomen in De Delle. „Dat scheelt reiskosten maar ook belangrijk is dat het de zelfstandigheid van de cliënten vergroot”, zegt Marja Jurjens. © Reinier van Willigen

Dagopvang toont nieuw onderkomen in Tubbergen

TUBBERGEN - Naast ’t Netwerk heeft het Dag Activiteiten Centrum (DAC) Tubbergen sinds maart een tweede onderkomen in wijkgebouw De Delle. Vandaag zijn beide locaties geopend voor publiek.

Voor cliënten van het DAC was het een drukke dag vrijdagmiddag. Tijdens de eerste van de twee open dagen toonden zij hun creatieve vaardigheden aan relaties van de Twentse Zorg Centra (TZC), de overkoepelende organisatie van het DAC. Het DAC helpt mensen met een verstandelijke of psychiatrische beperking bij de ontwikkeling op het gebied van kunst, facilitair en industrieel werk.

Na een presentatie in locatie ’t Netwerk volgden een hapje en een drankje in de Delle. Cliënte Hannie Olthof (43) wordt deze middag veelvuldig herkend. ,,Ik sta op de poster van de open dag”, vertelt ze trots. ,,Die foto moet ik nog wel inlijsten. Ik werk ook nog één dagdeel per week bij sportschool Studio Sport in Tubbergen en vouw doosjes bij ’t Netwerk.” ,,Passend werk voor onze cliënten wordt gezocht door jobcoaches van het re-integratiebureau RuimBaan, ook een onderdeel van TZC”, informeert Marja Jurjens, persoonlijk begeleider.

,,Overige activiteiten vinden plaats bij ’t Netwerk en sinds kort in de Delle. Vanwege ruimtegebruik reisden cliënten tot voor kort naar DAC’s in Almelo. Met deze nieuwe locatie hoeft dat niet meer. Dat scheelt reiskosten maar ook belangrijk is dat het de zelfstandigheid van de cliënten vergroot”, zegt Jurjens. ,,Nu kunnen ze lopend of per fiets naar het DAC. Bovendien hebben we in de Delle voldoende groeimogelijkheden.”

Zaterdag zijn beide locaties, ’t Netwerk aan de Oranjestraat 29 en de Delle aan de Hattinkstraat 2, geopend van 10.00 tot 15.00 uur. Volgend jaar houdt het DAC de open dag tijdens de Open Dag van de Zorg.

Almelo e.o.