Volledig scherm
Erve Nejhoes breidt de accommodatie De Manderhoeve uit. Vader Jan Nijboer en zoon John bij de uitbreiding. © Reinier van Willigen

De Manderhoeve in Mander breidt flink uit

MANDER - Erve Nejhoes aan de Uelserweg in Mander gaat uitbreiden met een nieuwe groepsaccommodatie voor 40 personen. De nieuwbouw is inmiddels in volle gang. "Je moet blijven vernieuwen", vinden eigenaren Jan (65) en John (30) Nijhuis.

Vader en zoon Nijhuis hebben zich lang verdiept in hoe De Manderhoeve er uit moet komen te zien. Ze reisden heel wat af in Nederland om verschillende accommodaties te bezoeken en zo in kaart te brengen aan welke eisen het nieuwe onderkomen moet voldoen. De uitkomst was dat er vooral behoefte is aan wat luxere verblijven met extra voorzieningen. Wat ze onderweg hebben gezien heeft de familie goed in haar oren geknoopt, want het nieuwe gebouw is modern en van alle gemakken voorzien.

Gasten
"Er zijn nu twaalf slaapkamers voor twee tot vier personen. Elke kamer heeft zijn eigen sanitair, zodat je niet 's nacht de gang op moet. Bovendien zijn er twee kamers voor gasten met een lichte lichamelijke beperking en daar is het sanitair ook op aangepast", vertelt John Nijhuis.

Bioscoop
"De slaapkamers, zitgedeelte met houtkachel en keuken zijn allemaal gelijkvloers. Het terras voor de gasten heeft een landelijke uitstraling en biedt zicht op de landerijen. Op de bovenverdieping is een overdekte speelruimte met onder meer een sjoelbak, een dartspel en een pingpongtafel." Opvallend is dat op deze verdieping een bioscoopzaaltje met plek voor zestien personen komt.

Volledig scherm
Vader Jan Nijboer en zoon John voor de uitbreiding. © Reinier van Willigen

Almelo e.o.