Volledig scherm
PREMIUM
Drijvende krachten achter het handbalsucces van dames 1: vanaf links uitbater Hans Kamphuis van sporthal de Danne, de geblesseerde Annemijn ten Donkelaar van Dames 1 en voorzitter Gerard Keupink van de werkgroep handbal. © Robin Hilberink

De Tukkers handbalkampioen: met dank aan bevlogen achterban

ALBERGEN - Dames 1 van handbalvereniging de Tukkers is kampioen. De tomeloze inzet en het fanatisme van de speelsters zijn beloond met een promotie naar de eerste divisie. Met dank aan de achterban.

Om succes te behalen, is volgens trainster Olga Assink meer nodig dan het talent van de speelsters. „Vaak lees je in een wedstrijdanalyse vooral over de prestaties van de sporters”, is haar ervaring. Assink speelde jaren in het Nederlandse handbalteam en voor buitenlandse clubs en kent het reilen en zeilen binnen de sport. „Dat er een heel team aan vrijwilligers, die steun en hulp verlenen, achter het team staat, wordt bijna nooit genoemd. En er zijn er zoveel zaken die rondom het team geregeld moeten worden. Het kampioenschap behaal je niet alleen door louter goed te handballen.”

Almelo e.o.