Volledig scherm
Als er een rondweg komt zal de enorme verkeersdruk in de spits een stuk minder worden op de T-splitsing Hoofdstraat Albergerweg. © Emiel Muijderman

De weg om Zenderen komt er, vraag is of er geld overblijft

ZENDEREN/ALBERGEN - Veel wijzer werden de inwoners van Zenderen woensdagavond niet van de meedenkavond over de toekomstige Verbindingsweg. Ruim 70 bezorgde plaatsgenoten konden geen positieve draai geven aan het plan voor de nieuwe weg langs Borne west tot de provinciale weg door het dorp.

De aansluiting ligt volgens dorpsbewoners aan de verkeerde kant van Zenderen en zal voor nog grotere opstoppingen zorgen tijdens avond- en ochtendspits. Een motie van de gemeenteraad om de verkeerssituatie in Zenderen onder de loep te nemen, biedt een sprankje hoop, meer niet, aldus bezoekers.

De gemeente communiceert op moderne wijze met haar inwoners. Zet de mensen met een groot vel papier en viltstiften in groepjes bij elkaar en iedereen heeft het gevoel dat hij wat in de melk heeft te brokkelen. Maar die Verbindingsweg komt er gewoon, was de indruk bij velen. "Het is te hopen dat er nog wat geld overblijft voor maatregelen tegen de verkeersdruk", luidde een veelgehoorde wens. Maar volgens de dorpsraad is dat een utopie. "Het is hoopgevend dat er raadsleden bij deze bijeenkomst aanwezig waren", vond secretaris Semmekrot. "Dat heeft met die motie te maken."

Almelo e.o.