De achtste editie van de Dom Verdan Loop is doorgeschoven naar volgend jaar.
Volledig scherm
De achtste editie van de Dom Verdan Loop is doorgeschoven naar volgend jaar. © Toma Tudor

Dit jaar geen Dom Verdan Loop in Reutum: ‘Voelt niet goed’

REUTUM – De wedstrijd stond gepland voor eind juni, maar de organisatie van de Dom Verdan Loop in Reutum heeft al besloten de achtste editie op te schuiven naar volgend jaar vanwege de coronacrisis. Het voelt, zelfs als de situatie in juni verbeterd zou zijn, niet goed voor de organisatie om het evenement door te laten gaan.

De Dom Verdan Loop, een recratieve hardloopwerdstrijd over 5 of 10 kilometer, stond aanvankelijk gepland op 28 juni. „Wij hopen enorm dat de (gezondheid)situatie eind juni overal enorm is verbeterd”, laat voorzitter Ilse ter Haar. ,,Maar zelfs als dat gebeurt, voelt het voor ons om verschillende redenen niet goed om de Dom Verdan Loop door te laten gaan, zelfs niet in een afgeslankte vorm. Verplaatsen is voor ons geen optie, vanwege de overvolle hardloopagenda in het najaar.”

‘Sponsoren hebben wel andere zorgen’

De afgelasting heeft onder meer te maken met de inzet van lokale sponsoren en vrijwilligers. Ter Haar: „Ieder jaar staan vele vrijwilligers, plaatselijke ondernemers en horeca voor ons klaar. Het voelt nu niet goed om bij hen aan te kloppen voor een bijdrage. Zij hebben nu wel andere zorgen en prioriteiten.” 

In 2021 gaat de organisatie echter weer ‘dom verdan’. De achtste editie is namelijk al gepland, op 27 juni 2021.

  1. Inkijkje bij Twentse huizenjacht: ‘Als de makelaar ergens binnenstapt, weet het halve dorp dat’
    PREMIUM

    Inkijkje bij Twentse huizen­jacht: ‘Als de makelaar ergens binnen­stapt, weet het halve dorp dat’

    ALBERGEN – De gemoedelijkheid, het ons-kent-ons, de sportclub; Twentse en Achterhoekse jongeren hoeven niet zo nodig weg uit hun dorp. Maar het woningaanbod is beperkt. Wie iets wil kopen, moet snel en slim zijn, of de knip trekken. Een verhaal over bieden tegen bekenden, geruchten en wachten op iemands dood. „Als de makelaar ergens binnenstapt, weet de volgende dag het halve dorp het.”

Almelo e.o.