Dit zijn de eerste beelden van nieuwe EO-serie Typisch Tubbergen

VIDEOTUBBERGEN - Nog op zoek naar een nieuwe serie? Ons eigen Tubbergen speelt vanaf volgende week de hoofdrol in een nieuwe serie op NPO 2 genaamd Typisch Tubbergen. De serie biedt volgens de programmamakers van de EO 'een uniek inkijkje in de hechte boerengemeenschap'.

Volledig scherm
© Screenshot Typisch Tubbergen

'Zeg je Tubbergen, dan zeg je brommers kiek'n, carnaval, motorcross, trekkers en het traditionele paasvuur', wordt het leven in het overwegend katholieke dorp samengevat in een voorproefje van de serie.  In twaalf afleveringen laat de EO de verschillende kanten van het leven in Tubbergen zien. Van tradities als het bokverbranden en het paasvuur tot aan carnaval, de vossenjacht en het noaberschap. De menselijke verhalen worden afgewisseld met (drone)beelden van de natuur en het dorp. Bekijk de eerste beelden van de nieuwe serie hierboven.

Kijken?

'Typisch Tubbergen' is vanaf maandag 16 april drie weken lang iedere maandag tot en met donderdag om 19.20 uur te zien op NPO 2. In de eerste aflevering maken kijkers kennis met prins carnaval Arjan Lucas en Boer Ewald Stamsnieder die op vossenjacht gaat.

Volledig scherm
© Screenshot Typisch Tubbergen

Almelo e.o.