‘Dodelijke slachtoffers ongeluk bij Fleringen komen uit buitenland’

update/videoFLERINGEN - De drie slachtoffers van het ernstige ongeluk in de nacht van vrijdag op zaterdag tussen Fleringen en Tubbergen zijn afkomstig uit het buitenland. Dat zegt een woordvoerder van de politie Oost-Nederland. Twee van hen zijn ter plaatse overleden, één is er zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht.

Aangezien de slachtoffers buitenlanders zijn - ze reden ook in een auto met buitenlands kenteken - duurt het inlichten van de nabestaanden en identificatie langer en wil de politie nog geen informatie verschaffen over leeftijden en herkomst van de slachtoffers. Het eenzijdige ongeval gebeurde rond 01.40 uur op de N343, niet ver van de vermaarde Kroezeboom. 

Helikopter

Volledig scherm
Twee bomen langs de weg van Fleringen naar Tubbergen raakten zwaar beschadigd. © Gerben Kuitert

Door onbekende oorzaak verloor de bestuurder van de auto de macht over het stuur, waarna deze twee bomen schampte en tot stilstand kwam in de greppel. Omdat de politie vermoedde dat er nog een vierde inzittende was, is er in de weilanden rond de N343 nog gezocht en is er een helikopter ingezet bij die zoektocht. Een vierde passagier is echter niet aangetroffen. Door het ernstige ongeval was de N343 tussen Fleringen en Tubbergen uren afgesloten voor verkeer. Alle brokstukken zijn geborgen. 

Volledig scherm
Dodelijk ongeval in Fleringen. © Clemens Brughuis

Almelo e.o.