Volledig scherm

Dom Verdan Loop in Reutum zit nu aan zijn max

REUTUM - Een recordaantal van 850 deelnemers aan de Dom Verdan Loop hoorden de wekker vroeg gaan zondagochtend. Om 07.00 uur klonk het eerste startschot, voor de 10 kilometer.

"Nummer elf gaat gewoon winnen! Op het tandvlees en op karakter. Dit zijn de helden van de 500 meter kidsrun." Speaker en organisator Herbert Wesselink motiveert de kleinste renners tot de laatste meters naar de finish aan de Kerkstraat.

Het is drukker dan ooit deze vierde editie. "De inschrijvingen hebben we noodgedwongen moeten stoppen", vertelt de organisator. "Het moet voor ons wel behapbaar zijn en de dorpse gemoedelijkheid willen we behouden. Het moet op en rond het kerkplein passen en dat kan vandaag nog net. Ik sprak zelfs deelnemers uit Den Bosch. Hardlopers zijn doorgaans fanatieke sporters die misschien nog nooit van Reutum hebben gehoord, maar wel de Dom Verdan Loop kennen."

Waar de loop zich in onderscheidt, is het vroege tijdstip waarop wordt gestart. De eerste hardlopers om 07.00 uur en de vroegste wandelgroep om 09.00 uur, gevolgd door een gezamenlijk ontbijt na afloop.

Volledig scherm
Hardlopers hebben misschien nog nooit van Reutum gehoord, maar kennen wel de Dom Verdan Loop © Lars Smook

Almelo e.o.