Volledig scherm
Sterren als lampjes en in de lucht bij de Benninksweg tijdens Reutum in het Licht, foto uit 2016. © Emiel Muijderman

Dorp rekent op duizenden bezoekers tijdens Reutum in het Licht

REUTUM - De straten van Reutum baden vanaf komende zaterdag 7 december tot en met Tweede Kerstdag elke avond in het licht. Het dorp is besmet met het lichtjesvirus.

Het begon bijna tien jaar geleden met een opvallend verlichte schutting in het dorp. Die actie is inmiddels een traditie, waar het hele dorp aan meedoet. Met Reutum in het Licht zijn tussen begin december en Tweede Kerstdag elke avond bijna alle straten in het dorp en nabije omgeving met lampjes versierd. Het betekent dat met name in de weekeinden het dorp door duizenden mensen wordt bezocht die de lichtroute rijden.

Kleuren

Aan het versieren van huizen, tuinen en straten zijn ook prijzen verbonden. Een jury beoordeelt de verlichting die mensen hebben aangebracht. Ze kijken onder meer naar de kleuren en een eventueel thema. 

Voorganger

Reutum in het Licht wordt zaterdag rond 18.00 uur ontstoken op het Kuierplein door de voorganger van de kerkdienst. Dat gebeurt op een bijzondere manier. Hoe precies, blijft tot zaterdagavond geheim. Belangstellenden kunnen vervolgens de lichtroute rijden. Deze route begint bij de kerk, tegenover het Kultuurhoes. Gele pijlen wijzen de deelnemers de weg. 

Kerstfair

Behalve de openingsavond is er nog een extra evenement gekoppeld aan Reutum in het Licht: op zaterdag 14 december wordt aan de Kerkstraat 19 een Kerstfair gehouden. Op een sfeervol verlicht boerenerf zijn diverse standhouders aanwezig. De harmonie en koren uit Reutum zorgen voor de muzikale omlijsting.

Almelo e.o.