Volledig scherm
De gemeenteraad van Tubbergen, waarin Dorpen Centraal momenteel één zetel heeft. © Christian van der Meij

Dorpen Centraal doet alsnog mee aan verkiezingen in Tubbergen

TUBBERGEN - De lokale politieke partij Dorpen Centraal komt terug op het vorig jaar genomen besluit niet aan de gemeenteraadsverkiezingen in Tubbergen mee te doen. De partij heeft zich op de valreep met drie kandidaat raadsleden ingeschreven voor de verkiezingen op 21 maart.  

Lijsttrekker is Alexander Plegt uit Albergen die vorig jaar de plek in de raad innam van Anoesjka Kemperink, de oprichtster van Dorpen Centraal. Op plek twee staat journalist Mark Mensink van de lokale nieuwswebsite Tubbergen.nieuws.nl en op drie Björn Harmelink, werkzaam bij SMK Accountants met vestigingen in Enschede en Haaksbergen. Zowel Mensink als Harmelink wonen in Tubbergen. „Ik snap dat het verwarrend kan overkomen”, aldus Plegt. „Maar we vinden dat Dorpen Centraal een toegevoegde waarde heeft.”

Verhuizing

De aanvankelijke reden om te besluiten niet aan de verkiezingen mee te doen, was de verhuizing van Kempering en het besluit van Leon Oosterik om uit de fractie van Dorpen Centraal te stappen. Oosterik zit nu namens de Lijst Oosterik in de raad, maar hij zou aansluiting willen zoeken bij het CDA. 

Plegt: „We dachten aanvankelijk dat het raadswerk voor onervaren mensen onder wie ik zelf te zwaar zou kunnen zijn. Maar uit reacties van de andere partijen en mensen uit de samenleving, maken we op dat iedereen het jammer vindt wanneer we niet aan de verkiezingen mee doen. En we staan er nu veel positiever in. We denken iets aan het raadswerk te kunnen toevoegen. Wij zijn er goed in om voorstellen met een positief kritische blik te bekijken.” 

Schrijven

Mocht Mensink worden gekozen in de raad, stopt hij met het schrijven over de Tubbergse politiek. Hij geeft aan wel aan de nieuwswebsite over Tubbergen verbonden te blijven. 

Een verkiezingsprogramma staat inmiddels op de website van de partij: www.dorpencentraal.nl 

Almelo e.o.