Volledig scherm
Vrijwilligers van de commissie Logistiek van de Samenloop voor Hoop Tubbergen druk bezig met opbouw van onder meer podia en dergelijke voor de 24-uurs wandelestafette voor KWF Kankerbestrijding. © Robin Hilberink

Dorpshart Tubbergen in paars gehuld, aftellen naar Samenloop voor Hoop

TUBBERGEN - Het centrum van Tubbergen is zaterdag 21 en zondag 22 september het epicentrum van de Samenloop voor Hoop. Zowel op het Raadhuisplein als op de Markt regeert de kleur paars; de kleur van hoop en leven, de kleur van KWF Kankerbestrijding.

Bomen zijn voorzien van paarse linten. Purperen doeken hangen langs het Raadhuisplein en zelfs de toren van de Pancratius basiliek is ’s avonds paars verlicht. 

Hulp

Het is bijna niet voor te stellen dat in deze dorpskern dit weekeinde ruim 2.500 wandelaars meelopen in de 24-uurs estafette. „Vanuit twaalf verschillende commissies helpen zeventig leden en 230 vrijwilligers mee met het evenement. En dan hebben we het publiek nog niet eens meegeteld”, zegt Roelof Reinds. 

Kaarsen

„De weersvoorspellingen zijn goed dus ik verwacht een enorme toeloop. Indrukwekkend belooft het zeker te worden. Na de kaarsenceremonie branden tot 08.00 uur ’s zondagochtend alleen maar kaarsen. Alle verlichting langs de route gaat uit, ja ook de paarse.”

Volledig scherm
De podia zijn bijna klaar om artiesten te ontvangen die gaan optreden tijdens de Samenloop voor Hoop Tubbergen. © Robin Hilberink
Volledig scherm
Dorpskern Tubbergen krijgt een paars aanzien, speciaal voor de Samenloop voor Hoop. © Robin Hilberink

Almelo e.o.