Volledig scherm
© Thinkstock

Dorpskern Geesteren in trek bij zorgverleners

GEESTEREN - De Buurtzorg verhuist naar gebouw De Aanleg in hartje Geesteren. En thuiszorg Maartje aast op een plek in de bibliotheek. De dorpskern is in trek bij zorgorganisaties.

De Aanleg bestaat naast appartementen, de Rabobank en een ontmoetingsruimte ook uit een gezondheidscentrum met een huisartsen- en een fysiotherapiepraktijk. Aan de overkant van de Vriezenveenseweg is in de pastorie ZorgAccent Wijkverpleging gevestigd. Bij die bundeling van zorg in de dorpskern, komt nu per 1 mei ook De Buurtzorg Geesteren. 

Zichtbaar

 Momenteel zitten we nog in gebouw De Delmaar, samen met een groothandel”, aldus Hanneke Bolte, verpleegkundige bij Buurtzorg. „In het centrum zijn we meer zichtbaar. Tevens is het straks mogelijk om met de andere zorginstellingen overleg te plegen.”  

Kantoor

Maartje, de Thuiszorgtak van Zorggroep Sint Maarten, praat met de bibliotheek Geesteren om er een extra kantoor te vestigen. De organisatie werkt nog vanuit woon- zorgcentrum De Eeshof in Tubbergen. Max Bijwaard, manager Dinkelland en Tubbergen bij Zorggroep Sint Maarten.  „Op de nieuwe locatie is de benodigde zorg dichterbij en laagdrempeliger. De gesprekken zijn nog gaande met de bibliotheek én met Erve Kampboer waar de dagactiviteiten zijn. We hopen nog dit jaar duidelijkheid te hebben.”

Almelo e.o.