Volledig scherm
Molenaar Klaas Bos van de Grote Geesterse molen. © Reinier van Willigen

Drie molens in Tubbergen openen de deuren op Overijsselse Molendag

MANDER – De Grote Geesterse Molen en de molens van Frans en Bels in Mander draaien zaterdag op volle toeren op de monumentendagen van Overijsselse molens.

Wie fietsend meerdere molens wil bezoeken kan de vernieuwde molenroute uitproberen. De fietstocht leidt langs alle zeven molens die de gemeente Tubbergen rijk is. De route is te downloaden via de routeapp ‘Fietsen in Overijssel’.

Bij de Manderse watermolens zijn vanaf 13.00 uur maaldemonstraties en kunnen bezoekers zelf een handje meehelpen. Bij de Grote Geesterse Molen zijn het hele weekend activiteiten georganiseerd. Zaterdag is er vanaf 15.00 uur een sfeervolle Openluchtviering van de Pancratiusparochie. Het thema is ‘leven van de wind’. Koor, Passe Partout, zorgt voor de muzikale omlijsting. Zondag is het tijd voor de jaarlijkse natuur-, welzijn- en creativiteitsmarkt. Van 11.00 tot 17.00 uur brengen standhouders onder andere gebreide sokken, kruiden, poncho’s, oliebollen, Vroomshoopse kaas en Geesterse wijn aan de man. Kinderen kunnen nestkastjes timmeren en zanddeegkoekjes bakken. Wie tijdens de Open Monumentendagen tankt bij Tankstation Mos ontvangt een tegoedbon voor een versgebakken pannenkoek op de markt, gemaakt met meel van de Molen in Radewijk. Het pannenkoekenmeel is uiteraard ook op de markt verkrijgbaar. Geesteren houdt zelf ook een fietstocht. Deze voert door de Twentse natuur en eindigt bij de Geesterse Molen. De start van de route is bij Keurentjes Groente- en Fruitspeciaalzaak. Onderweg kan er een kijkje worden genomen op wijngaard Adebaer van Henk en Marian Masselink. De wijn wordt ter plekke en op de molenmarkt verkocht.

Almelo e.o.