Frans Veltman en Margreet Kleene van Knus in Twente in West-Geesteren, een gastenverblijf met louter tweedehands spullen.
Volledig scherm
PREMIUM
Frans Veltman en Margreet Kleene van Knus in Twente in West-Geesteren, een gastenverblijf met louter tweedehands spullen. © Lenneke Lingmont

Droom waargemaakt: Frans en Margreet gooiden het roer om en vertrokken uit Utrecht voor een huis met gastenverblijf in Twente

WEST-GEESTEREN - Frans en Margreet Kleene wagen een sprong in het diepe. De twee ergotherapeuten uit Utrecht geven toe aan hun dromen: een huis met gastenverblijf én een handel in tweedehands spullen. Ze strijken neer in West-Geesteren en openen er Knus in Twente.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?