Volledig scherm
© Tubantia

Druiven zijn zuur voor eigenaren Twentsch Wijnhuis Vasse

ARNHEM/VASSE - Met een uitspraak van het Gerechtshof Arnhem is een definitief eind gekomen aan de slepend conflict tussen de eigenaren van het Twentsch Wijnhuis in Vasse en voormalig directeur Karel Elhorst.

Het is goed mis tussen Marijke en Frans Veelers uit Vasse, eigenaren van het Twentsch Wijnhuis, en hun voormalig directeur Karel Elhorst. Recent hebben beide partijen al in de rechtszaal tegenover gestaan in een arbeidsconflict. Elhorst was een juridische procedure begonnen nadat hij was ontslagen bij de drankhandel in Vasse.

Langlopende zaak

In dezelfde periode dat het arbeidsconflict speelde hadden beide partijen het ook met elkaar in het vet over de winst die is gemaakt bij de verkoop van een grondstuk aan de Denekamperweg 202 in Vasse. Het gaat om de plek waar vroeger café Nijhuis was gevestigd, inmiddels staat er een appartementencomplex. De zaak speelt al in 2017. Het echtpaar Veelers stelt dat ze met het echtpaar Elhorst hebben afgesproken dat ze samen de herontwikkeling van het perceel zouden doen en dat ze ook zouden meedelen in de winst. 

Herontwikkeling

Volgens Veelers zou Elhorst aan hen nog bijna 50.000 euro moeten overmaken. Het echtpaar Elhorst bestrijdt dat en werd daarin in 2017 al in het gelijk gesteld door de Rechtbank Overijssel. Zij betwisten dat de herontwikkeling van het pand een gezamenlijk project van de echtparen was en zeggen dat het ook niet hun handtekeningen waren die onder de ‘vermeende schuldverklaring’ stonden. 

‘Neersabelen’

Het echtpaar Veelers is in beroep gegaan tegen de uitspraak, maar het Gerechtshof Arnhem bevestigt deze maand de eerdere uitspraak van de Rechtbank Overijssel. „Deze zaak heeft alles te maken met het eerdere conflict”, zegt Karel Elhorst in een reactie. „Ze (het echtpaar Veelers, red) hebben alles bij elkaar gegrepen om mij neer te sabelen, om het maar plat te zeggen.” Marijke Veelers wil niet reageren.

Almelo e.o.