Volledig scherm
De kerstman in Geesteren. Zaterdag is hij het opnieuw bij. © Bert Kamp

Drukte verwacht op 12e kerstmarkt in Geesteren

GEESTEREN - Het is niet alleen een grote kerstmarkt, maar ook de plek waar Geesternaren elkaar ontmoeten. Komende zondag is het weer zover.  Er worden deze 12e keer drommen bezoekers verwacht.

Ski-hut

Het begon ooit met 18 stands in het centrum. Wat kerstbakjes, wat groen, wat te eten. Inmiddels is de jaarlijkse kerstmarkt uitgegroeid tot een markt met  meer dan honderd kramen, twee pleintjes met versnaperingen, een tent voor het shantykoor en het St. Cecilia jeugdorkest, een ski-hut en veel gratis activiteiten voor kinderen. 

„Toen we er mee begonnen”, zegt Wendy Roelofs van de Kerstmarktcommissie, „moesten we leuren om standhouders naar onze markt te halen. Nu is het andersom. Iedereen wil bij ons staan. Ik heb al vele malen ‘nee’ moeten verkopen.”

Succes

Het succes van de markt zit volgens haar vooral in het laagdrempelige karakter. Door de bijdragen van sponsoren en de hulp van veel vrijwilligers, is de markt ook dit jaar gratis toegankelijk. „En het is bij ons altijd heel gezellig. Omdat alle winkeliers meedoen, is het aanbod heel breed.”

Heerdink

De markt is zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Wie ruim wil parkeren kan dat doen bij tuincentrum Heerdink. De hele dag rijdt er een ‘treintje’ op en neer naar het Geesterense centrum. De kerstsfeer op de markt wordt verhoogt door een Bornse schaapsherder die met haar dieren over de markt loopt. Bij mooi weer kunnen kinderen een ritje maken op een ezel. 

Beeldhouwers

Bijzonder is de aanwezigheid van twee beeldhouwers die Ice Carving beoefenen. Live is te zien hoe ze uit blokken ijs kunstwerken maken.  Op het plein voor de kerk is er een kerstcircus en in de kerk een levende kerststal. Kinderen uit de hoogste groepen van de basisschool zorgen voor de invullen. Jonge moeders zorgen bij toerbeurt voor het kerstkind in de stal.

Almelo e.o.