De verdachte werkte in 2017 in discotheek Bays te Reutum.
Volledig scherm
De verdachte werkte in 2017 in discotheek Bays te Reutum. © Bays

Dure borrel: man die fles drank stal bij discotheek in Reutum krijgt geldboete

GEESTEREN/REUTUM/ALMELO - De 23-jarige V. uit Geesteren moet bijna twee jaar nadat hij een fles drank stal bij discotheek Bays in Reutum alsnog in de buidel tasten voor zijn daad. Rechter Erik Berg veroordeelde de jonge flessendief tot een geldboete van 150 euro. Ook moet hij 30 euro schadevergoeding betalen voor de gestolen drank. 

V. werkte in 2017 nog bij de horecagelegenheid. Op 10 september pakte hij de fles drank uit de grote zaal, waarbij iemand hem bezig zag. Toen de fles weer boven water kwam, bleek de inhoud te zijn verdwenen. „Weet u nog wat er in de tussentijd precies is gebeurd?”, vroeg de rechter. V. schudde zijn hoofd. „Nee, dat weet ik niet meer”, zei hij. „Dus u weet niet hoe die fles eerst vol en toen leeg kon zijn?” Een antwoord bleef uit. 

Verbaal tikje

Voor de diefstal kreeg de 23-jarige al eerder per post de geldboete van 150 euro en een schadevergoeding van 60 euro opgelegd. „Er werd in een brief aangekondigd dat ik er een acceptgiro zou komen, maar die is nooit verstuurd”, verklaarde V. voor de rechter. „Daar had u toch zelf even achteraan kunnen bellen?”, vroeg de officier van justitie zich af, die daarop een hogere boete van 250 euro eiste.

Rechter Berg wendde zich vervolgens tot die officier. „Laat me dan aan u vragen waarom deze zaak bijna twee jaar na de daad nog voor moet komen? U kunt de verdachte wel vragen waarom hij niet achter die acceptgiro aan belde, maar dit had toch zeker wel eerder op zitting kunnen komen.” De officier moest dat toegeven. „Dat klopt.”

Milder

Onder meer daardoor en omdat V. al bekend had de fles te hebben gestolen, oordeelde de rechter milder dan de eis en de eerder opgelegde boete.   

Almelo e.o.