Volledig scherm
© Thinkstock

Eerste ‘Afscheid Fair’ rond rouw en sterven

ALBERGEN - De eerste editie van de ‘Afscheid Fair’ wordt op zondag 10 juni gehouden bij creatief centrum 't Vossenveen aan de Postweg 3 in Albergen. Het initiatief van Puur Uitvaart van Karin Oude Avenhuis uit Oud-Ootmarsum en Zuiver Uitvaartbegeleiding Christel Bruggink uit Almelo.

De fair is gratis toegankelijk en geopend van 10.30 tot 18.00 uur. Er doen tientallen organisaties, bedrijven en kunstenaars mee die betrokken zijn bij deze informatie- en inspiratiedag rondom rouw, sterven en afscheid nemen. Het gaat onder meer om uitvaartbegeleiders, rouwbegeleiding voor kinderen, bedrijven in rouwvervoer en rouwdrukwerk, crematoria, tuincentra, rouwfotografen, producenten van grafkisten en urnen. 

Rouwlied

Volgens Oude Avenhuis is de fair een plek om te ontdekken dat naast traditionele manieren van afscheid nemen en rouwverwerking nog veel meer mogelijkheden bestaan rondom het thema: „De belangstelling om mee te doen is enorm.” 

Zo is de Song Smederij aanwezig voor een rouwlied op maat, Ridder Natuursteen dat gedenk en assieraden maakt, de Vergeet-mij-nietjes voor herinneringsproducten gemaakt van kleding van de overledene en de stichting Lieve Engeltjes, een contactgroep voor iedereen die te maken heeft met het verlies van een kind.

Almelo e.o.