Volledig scherm
Slechts een handvol gasten kijkt toe hoe Tonny Bossink op de ondernemersdag een varken uitbeent. © Bert Kamp

Eerste ondernemersdag in Albergen geflopt: slechts één ondernemer

ALBERGEN - De eerste ondernemersdag die vrijdagavond gehouden werd bij restaurant Eetrijk in Galerie ’t Vossenveen mocht slechts één ondernemer verwelkomen.

De ondernemersdag was bedoeld als gezellige bijeenkomst voor een geschatte 20 tot 30 grote en kleine ondernemers. Verbazing en teleurstelling rezen toen twee uur na aanvang duidelijk werd dat er slechts één ondernemer was gekomen. „Er is best veel gedaan om hier bekendheid aan te geven”, vertelt Inge Pastoor, pr-adviseur bij het restaurant. „De ondernemersdag wordt voor het eerst in heel Nederland gehouden. Wellicht moet het eerst meer bekendheid krijgen.”
Na een rondleiding door de galerie zou ondernemer Frank van Marle een presentatie houden over stadslandbouw. Een dinervan kok en uitbater van Restaurant Eetrijk, Lucas Goldsteen, vormde de culinaire afsluiting. „Er hebben zich zes mensen aangemeld voor het diner”, vertelt hij. „Het blijft een uitdaging om iets te organiseren waar veel mensen op afkomen.” „Jammer”, zegt de enige bezoekster Giny de Graaf. „Het programma sprak mij aan. Ik had echt gehoopt collega-ondernemers te spreken.”

Almelo e.o.