Volledig scherm
© Lars Smook

Eerste succes Duurzaam Geesteren

GEESTEREN - Duurzaam Geesteren heeft zonnepanelen op het dak van de school geplaatst en gaat zich nu richten op een postcoderoos. Vierentwintig zonnepanelen liggen er op het dak van de Aloyisiusschool aan de kant van de Vriezenveenseweg.

"De meest ideale plek, want daar is veel zon", vertelt Bas Rikhof van de werkgroep Duurzaam Geesteren. "Bovendien komen daar veel mensen langs die zo telkens weer op de zonnepanelen worden geattendeerd", vult Edwin de Veen aan. Hij is eveneens lid van de werkgroep, die onderdeel is van de Stichting Dorpsbelangen Geesteren.

Vragenlijst
De zonnepanelen is één van de projecten waar de werkgroep sinds de oprichting in 2014 aan werkt. "Om een idee te krijgen wat er precies leeft in het dorp, besloten wij te beginnen met een enquête onder de inwoners. Met dank aan veel vrijwilligers die de vragenlijsten rond brachten en weer ophaalden, leverde dat veel reacties op", aldus De Veen.

Interesse
Het bleek dat er veel interesse was voor zonnepanelen onder de mensen, maar zij vaak niet weten waar ze moeten beginnen met zoeken. "We hebben in samenwerking met lokale installateurs een aantal aanbiedingen op een rijtje gezet waar inwoners uit kunnen kiezen. Die actie loopt goed", vertelt De Veen. Daarmee wil Duurzaam Geesteren de inwoners uit het dorp faciliteren. Rikhof: "Wij zoeken het uit en voor vragen kan men bij ons terecht."

Volledig scherm
Bas Rikhof (links) en Edwin de Veen van de werkgroep Duurzaam Geesteren bij de zonnecollectoren van de Aloysiusschool. © Lars Smook

Almelo e.o.