Volledig scherm
Eetcafé Fox in Tubbergen wordt vanaf eind mei café De Kroeg. © Carlo ter Ellen DTCT

Eetcafé Fox in Tubbergen gaat verder onder naam De Kroeg

TUBBERGEN -  Mark Oude Luttikhuis, eigenaar van Soccer Inside, en William Leemhuis beginnen café De Kroeg. Op Hemelvaartsdag (donderdag 30 mei) openen zij de deuren van de horecazaak waar voorheen eetcafé Fox was gevestigd op de hoek Hardenbergerweg/Julianastraat in Tubbergen.

De ondernemers - beiden 32 - huren het pand van Alfons Engbers uit Vasse in eerste instantie voor een jaar, met uitloop naar drie of vier jaar. De vergunning is rond. Volgens de uitbaters sluit De Kroeg goed aan op de bestaande horecagelegenheden, evenals op Soccer Inside in de Verdegaalhal in Tubbergen. 

Aanvulling

„Soccer Inside is meer gericht op sport en recreatie en De Kroeg op de functie horeca”, legt Oude Luttikhuis uit. „We zien het dus niet als concurrentie, maar als versterking en aanvulling op het aanbod. Het wordt een café voor alle generaties.” 

Nieuw terras

Met De Kroeg wordt tevens de naastgelegen cafetaria overgenomen. Het café krijgt een kleine lunchkaart, een borrel- en speciaal bierenkaart en een vernieuwd terras. De officiële opening is zaterdag 1 juni. Daarnaast is Oude Luttikhuis bezig met de toekomst van Soccer Inside. De huurovereenkomst met de gemeente loopt af in 2021. „De escaperooms en overige activiteiten lopen goed en ook de verenigingen die er sporten zijn tevreden. De wens om er te blijven is er zeker. We kijken wat de mogelijkheden zijn.”

Almelo e.o.