Volledig scherm
PREMIUM
Het personeel van Keurslager Hulshof zwaait eigenaar Bas Gillis uit. Links Marieke Hesselink, Gillis’ opvolger. © Emiel Muijderman

Eigenaar Keurslager Hulshof in Tubbergen stopt, medewerkster volgt hem op

TUBBERGEN - Vijf jaar gaf eigenaar Bas Gillis zichzelf om een opvolger te vinden voor Keurslager Hulshof. Eerder dan verwacht presenteert hij deze: medewerkster Marieke Hesselink.

„Het was het best bewaarde geheim van 2018”, zegt Bas Gillis (55). „En dat is in een dorp een hele prestatie. De voorbereidingen voor de overname zijn al zo’n anderhalf jaar gaande. Dan is het een hele uitdaging om het stil te houden.” Gillis merkte op een gegeven moment dat de drive die hij altijd had gehad, minder werd. „Voor mij was dat het moment om te zoeken naar een opvolger. Mijn streven was om deze voor mijn 60ste te vinden. Ik werk al sinds mijn zestiende in de slagerij. Destijds was mijn oom, Gerard Hulshof, eigenaar. In 1992 gaf ik aan de zaak te willen overnemen. Een jaar later begonnen we een VOF en werd ik mede-eigenaar. Vijf jaar werkten we nog samen, tot ik het bedrijf helemaal op naam kreeg. De afgelopen jaren is er veel gebeurd. De winkel is meermaals verbouwd en nadat Slagerij Droste onverhoopt moest stoppen, nam ik daarvan activiteiten en werkzaamheden over.”

Almelo e.o.