Jos Wolthuis.
Volledig scherm
Jos Wolthuis. © Reinier van Willigen

Eigenaar sekshut Reutum doet aangifte tegen gemeente wegens discriminatie tegen Polen

REUTUM - Het geruchtmakend conflict rond de huisvesting van Poolse arbeiders op park Noordikhoeve in Reutum loopt hoger op.  De eigenaar van de omstreden recreatiewoning, die nu is omgedoopt tot sekshut, heeft aangifte gedaan tegen de gemeente Tubbergen wegens discriminatie.

Eigenaar Jos Wolthuis is door de gemeente op straffe van een dwangsom van 10.000 euro verboden om nog langer Poolse ‘arbeidsmigranten’ in zijn huisje onder te brengen. Sinds september vorig jaar is daar gedoe over. Wolthuis zegt echter,  dat in andere bungalows op het park ook Nederlandse en Duitse seizoenarbeiders wonen, zonder dat er wordt opgetreden. Ook permanente bewoning vind er tegen de regels in plaats, stelt hij. „Dus wat er gebeurt is je reinste discriminatie tegen Polen”.  De gemeente reageert nog niet op de aangifte. 

Wraak

Wolthuis heeft uit wraak en  ter provocatie z’n inmiddels verlaten bungalowtje omgedoopt tot een ‘sekshut’.  Hij heeft het versierd met rode lichtbakken en biedt het nu te huur aan voor erotisch recreëren. Bijvoorbeeld voor seksfeestjes. Prostitutie zou hij niet toestaan. Storm loopt het niet, maar het ergert andere parkbewoners enorm. Vooralsnog kan deze manier van verhuur niet worden tegen gegaan. „Maar ik moet toch wat. Nu er geen Polen in mogen wonen, mis ik wel 1200 per maand. Het was mogelijk tegen de regels. Maar die regels moeten dan ook voor anderen gelden.”

In november namen wij een kijkje in de bungalow van Wolthuis:

Almelo e.o.