Volledig scherm
© ANP XTRA

Eigenaar wil huurders Geesteren uit pand én geld

GEESTEREN/ALMELO - De voorzieningenrechter van de Rechtbank Overijssel doet over twee weken uitspraak in een kort geding dat de eigenaar van een woning in Geesteren heeft aangespannen tegen zijn huurders.

Het gaat om een woning aan de Wierdenseveldweg in Geesteren. Het pand is in maart 2017 verhuurd aan een man en een vrouw. Het gaat om tijdelijke huur; in de huurovereenkomst is afgesproken dat de huurovereenkomst voor een periode van twee jaar zou gelden en zou aflopen op 1 december 2019.

Maar de verhoudingen tussen de huurbaas en het paar dat het pand bewoont zijn flink bekoeld toen de eigenaar eind november vorig jaar constateerde dat de woning niet was ontruimd, zoals was afgesproken. En de bewoners leken evenmin aanstalten te maken om hun spullen te pakken: het pand was op dat moment nog gemeubileerd. De pandeigenaar werd geen toegang tot het pand verschaft. Samen met een ingeschakelde makelaar werden foto's van de woning aan de Wierdenseveldweg gemaakt. Daarop is volgens de raadsman van de pandeigenaar duidelijk te zien dat het huis niet is ontruimd, ‘de koffie staat zelfs nog op tafel.’

‘Wanprestatie’

Door de huurovereenkomst niet na te komen levert het paar volgens de pandeigenaar ‘een wanprestatie.’ Daar komt bij dat er een fikse huurachterstand is. Tot juni vorig jaar werd er gewoon betaald, juli tot en met september gedeeltelijk niet en over oktober en november helemaal niet. In totaal is er een huurachterstand tot en met 30 november 2019 van 1614,50 euro. Volgens de pandeigenaar heeft de vrouwelijke huurder het pand inmiddels verlaten, ‘ten gevolge van het verbreken van haar relatie.’ In kort geding, dat maandag diende, eist de pandeigenaar dat de huurders uit zijn woning gaan en de achterstallige huur ook overmaken.

Almelo e.o.