Volledig scherm
Een drukte van belang tijdens de Elfdorpentocht © Rikkert Harink

Elfdorpentocht Tubbergen is populair

TUBBERGEN - Een lange stoet van 250 oude trekkers trok zaterdag door verschillende dorpen in de gemeente Tubbergen tijdens de vijftiende editie van de Elfdorpentocht.


Een oorverdovend lawaai klinkt over het terrein van Kuipers Grondwerken in Tubbergen wanneer de bonte colonne van onder meer Deutzen, Fendts en Lanz Bulldogs een parkeerplek zoekt. Op de laatste pauzeplek praten de chauffeurs bevlogen over hun grote hobby: oude trekkers. ,,Wij soort mensen kopen een oude trekker op om te knappen zoals andere liefhebbers een oldtimer auto kopen”, zegt Hans Hannink, voorzitter bij de organiserende Oude Trekker Club Albergen en Omstreken (OTCAO). ,,Met deze tocht rijden hoofdzakelijk trekkers mee die ouder zijn dan 25 jaar. Dit trekt veel toeschouwers langs de route. Wat ik zo mooi vind om te zien vandaag is dat er ook veel jeugd meerijdt”, merkt Hannink op. ,,Ieder jaar nemen de aanmeldingen toe. Deze vijftiende editie zat binnen een half uur na het openen van de inschrijving in april vol. We moesten zelfs mensen teleurstellen.”

Record
Het record aantal trekkers zal volgend jaar niet meer groeien. ,,250 trekkers, inclusief 25 tussenrijders van de club zelf, is echt de max”, laat de voorzitter weten. ,,Ik had niet durven dromen dat de Elfdorpentocht na de eerste keer met 50 deelnemers zo’n succes zou worden.”

Almelo e.o.