Volledig scherm
Sponsors betalen de uitbouw. Vanaf links: Barry Boer, Joost Pross, Paul Snijders en Aloys Haselbekke. © Emiel Muijderman

Ernstig zieke Paul Snijders krijgt ongevraagd hulp uit 'de bouw'

TUBBERGEN - Twee weken geleden liep hij nog bij de psychiater en slikte hij antidepressiva. "Ik zag het allemaal niet meer zitten", vertelt de anders zo opgewekte Paul Snijders (54), die sinds twee jaar aan een rolstoel is gebonden omdat hij een tumor in zijn ruggenmerg heeft, die artsen niet durven te verwijderen.

Een dwarslaesie krijgt de voormalige automonteur zo goed als zeker, de vraag is alleen: wanneer? Op financiële steun om zijn woning aangepast te krijgen hoeft hij niet te rekenen. En daarom komen nu zijn vrienden en bekenden in actie.

Staatsloterij
"Ik krijg niet verwachte hulp uit Fleringen, Albergen, Reutum, Tubbergen, Langeveen, Geesteren en Almelo", vertelt Snijders. Aannemers, installateurs, schilders, een voormalige buurman: iedereen draagt zijn steentje bij om een aanbouw bij de woning van Paul en Carla aan de Balthasarhof te realiseren. De geschatte bouwkosten: 65.000 euro. "Dit is mooier dan de Staatsloterij winnen."

Fotograaf
Snijders groeide op in Albergen en had een prachtige baan bij Auto Reinders in Weerselo, totdat hij arbeindsongeschikt werd verklaard. Hij is desalniettemin, hoewel gekluisterd aan zijn rolstoel, als vrijwillig fotograaf actief bij TVC'28 en carnavalsvereniging de Schaop'nböll'kes. Daarnaast traint hij al zes jaar Dames Zondag 2 van TVC.

Stress
Door alle stress en onzekerheid holde zijn gezondheid echter achteruit. Hij slikt nu 21 tabletten per dag, onder meer bloedverdunners en medicijnen tegen suikerziekte. "Ik heb altijd ontzettend veel pijn. Ik krijg de maximale medicatie. Soms is het gevoel in mijn benen een tijdje weg."

Paul Snijders repareerde in zijn vrije tijd van alles, van wasmachines tot computers. Nu doen anderen iets terug voor hem. "Het is geweldig dat de mensen uit de gemeente Tubbergen en omgeving zo bij ons betrokken zijn." Over twee weken is de uitbouw klaar.

Almelo e.o.