Volledig scherm
Leerlingen van Canisius poten planten in de belevingstuin. Een kleurenzee ontstaat er over een paar maanden. © Reinier van Willigen

‘Erve Mensman is van Geesteren en Geesteren is van Erve Mensman’

GEESTEREN - Een fantastische oase van rust met geurende bloemen, zoemende bijen en wespen en een moestuin waar je vruchten en groenten kunt proeven. In de patio van het nieuwe woonzorgcentrum Erve Mensman in Geesteren ontstaat in het voorjaar een bijzondere ontmoetingsplek.

De bewoners van de begane grond, die dementie hebben, kunnen er hun zintuigen laten prikkelen en anderen ontmoeten, allemaal zaken waar ouderen behoefte aan hebben. De bijzondere belevingstuin, de eerste grote van TiriviumMeulenbeltZorg in Twente, brengt mensen bijeen, zo is de bedoeling. Jong en oud kunnen er samen peterselie en prei proeven in de moestuin, genieten van de mooie vlinders en insecten in de seizoenstuin, maar ook kunnen de bewoners van de gesloten psychocheriatrische afdeling op de begane grond grassoorten voelen. Sali, venkel, roosmarijn en lavendel ruikt de bezoeker straks.

Op de eerste en tweede verdieping van Erve Mensman wonen vanaf het voorjaar mensen die vanwege lichamelijke beperkingen niet meer thuis kunnen wonen. „Erve Mensman is van Geesteren en Geesteren is van Erve Mensman”, benadrukt verpleegkundige Ceril Haar van TiriviumMeulenbeltZorg nadat 30 leerlingen van Canisius in Tubbergen donderdag de hele dag een flinke hoeveelheid planten pootten terwijl bouwvakkers druk waren met de afwerking van het nieuwe gebouw dat wellicht in maart klaar is. Er is dan een restaurant, een kapper en een fysiotherapeut actief en er is ruimte voor de dorpsraad en de Heemkundevereniging om er eens te vergaderen.

Almelo e.o.