Volledig scherm
Het oude en het nieuwe Erve Mensman in Geesteren. © Carlo ter Ellen DTCT

Familie Hemmer neemt historisch erf Erve Maathuis in Geesteren over

GEESTEREN - Zorgorganisatie TriviumMeulenbeltZorg (TMZ) heeft het cultuurhistorisch erf Erve Mensman aan de Denekamperweg 2 in Geesteren verkocht aan Bouke en Hidde Hemmer van het bedrijf Hemmer Groen, eveneens uit Geesteren. 

Bouke Hemmer zegt nog geen concrete plannen met de aankoop te hebben. Verder wil hij geen commentaar geven op de transactie. 

Concours

Erve Mensman wordt ook wel Erve Maathuis genoemd, naar een vorige eigenaar van het perceel en opstallen, de springruiter en paardenhandelaar Jan Maathuis. De op 76-jarige leeftijd overleden Maathuis was onder meer één van de grondleggers van het internationale concours CSI Twente dat jaarlijks nabij Erve Maathuis wordt gehouden. 

Horeca

TMZ heeft een woonzorgcomplex met de naam Erve Mensman naast het erf.  De boerderij stamt deels uit het begin van de achttiende eeuw. Verder is op het perceel van ruim 6300 vierkante meter een woon- en een horecabestemming van toepassing, bijvoorbeeld om er een restaurant van te maken. De vraagprijs bedroeg 475.000 euro (kosten koper), maar het is niet bekend hoeveel er daadwerkelijk voor het complex is geboden.

Almelo e.o.