Feestdag voor Vogelwerkgroep Geesteren met ‘nestdrone’

videoGEESTEREN - De Vogelwerkgroep Geesteren beschikt nu over een peperdure drone om nesten van weidevogels snel in beeld te brengen. Het beschermen van het broedsel kan een stuk simpeler en goedkoper.

De Friese veehouder Jelle Hibma maakte gisteren tijdens de presentatie van de drone in het buitengebied van Geesteren duidelijk hoe je nesten tegen landbouwmachines kunt beschermen. Hij vertelde over zijn ervaringen met een tuureluur. De weidevogel bleef op het nest, ondanks de bewerking van het land. “Wat bleek? Het nest was gewoon iets dieper in de grond weggestopt, de landbouwmachines reden er over heen zonder schade aan te richten.”

  1. Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbinkhoek
    PREMIUM
    Op Goed Vertrouwen

    Een dot honing tegen de hooikoorts uit Harbink­hoek

    HARBRINKHOEK - Met een eerlijke bijdrage voor de potjes honing van zijn stalletje wordt het vertrouwen van Johan Leus in zijn klanten beloond. Maar rijk wordt hij er naar eigen zeggen niet van. Regelmatig klinkt het gerinkel van muntstukken - 4 euro 50 per potje - in het opbrengstenpotje. „Bijen houden is mijn hobby. Ik doe het voor de natuur, niet voor het geld. Van de opbrengst koop ik nieuw imkermateriaal.”

Almelo e.o.