Volledig scherm
De buurtbus tussen Tubbergen en Hardenberg gaat vanaf maandag rijden. © Robert Oosterbroek

Feestje in Tubbergen: nieuwe busverbinding met Hardenberg vanaf 16 december een feit

TUBBERGEN/HARDENBERG - De nieuwe buurtbusroute tussen Tubbergen en Hardenberg wordt aanstaande maandag (16 december) officieel in gebruik genomen. 

Tubbergenaren kunnen vanaf die dag via de buurtbuslijn 591 (Bruinehaar - Tubbergen) en 598 (Bruchterveld - Ebbenbroek) met de buurtbus naar Hardenberg reizen. Met de ingebruikname gaat een wens van veel inwoners uit zowel Tubbergen als Hardenberg in vervulling. 

Aansluiting in Bruinehaar

De rechtstreekse verbinding komt tot stand doordat de twee buurtbuslijnen bij de protestantse kerk in Bruinehaar voor de deur op elkaar aansluiten. Volgens de twee betrokken gemeenten is dat vooral erg praktisch voor scholieren, studenten, winkelend publiek en bezoekers van het Hardenbergse ziekenhuis. Het soepelere ov-vervoer maakt ook familiebezoekjes een stuk eenvoudiger. 

Officiële start

Reden genoeg om de ingebruikname van de buslijn af te trappen met een klein feestje. Dat gebeurt maandagochtend om 8.30 uur bij bushalte Driesprong, voor de deur van de protestantse kerk van Bruinehaar aan de Gravelandweg 18. De wethouders Erik Volmerink (Tubbergen) en Alwin te Rietstap (Hardenberg) tekenen voor de officiële opening van de nieuwe busverbinding tussen de twee gemeenten. 

Almelo e.o.