Volledig scherm
Tijdens het feest in het buitengebied van Geesteren heeft een groep jongeren stevig gedronken. Er gingen in een week honderd kratten doorheen. Veel jongeren waren nog geen 18 jaar. © Wim Goorhuis

Feestvierende jongeren in Geesteren verstoppen geluidsinstallatie in maisveld

GEESTEREN/LANGEVEEN - Feestvierende jongeren hebben afgelopen week geluidsapparatuur in een maisveld nabij De Pollen West-Geesteren verstopt tijdens een kat-en-muisspel met de politie. Een vriendengroep uit Langeveen vierde een volle week feest op het terrein van een boer aan de Broekbeekweg. De politie kwam meermaals langs, vooral vanwege geluidsoverlast. Maar zie die geluidsinstallatie maar eens te vinden...

De boerderij van Jan Busschers in het buitengebied van Geesteren oogt als een gewoon bedrijf. Maar de werkelijkheid is anders. De stallen en gronden van de vrijgezelle inwoner van Geesteren hebben een week lang onderdak geboden aan een kampeerfeest van een groep jongeren uit de buurt. Met zijn bedrijf aan de Broekbeekweg fungeert Busschers als gastheer.

Roes
Enkele jongens slapen een dag na de feestweek rond half twaalf hun roes nog uit in een oude legertent. Uit één van de schuren op het terrein komt ook een teken van leven. De partytenten zijn al weg. Er dwarrelt nog een beetje rook uit een grote hoop as.
„Het was gezellig”, lacht de Geesternaar Busscher. Het kampeerfeest heeft een week geduurd. „Jazeker, van zondag tot zondag.”

Bier
De gastheer vindt het prima dat de jongens hier feest vieren. Hij houdt wel van een feestje. Er zit een groot slot op een koelwagen van Plusmarkt Droste uit Vasse. Maar dat slot is niet meer nodig, want de flessen zijn leeg, grappen Kevin en Bas. Met hun vriendengroep uit Langeveen hebben zij het kampeerfeest georganiseerd. De honderd kratten bier die er in een week tijd doorheen zijn gegaan, staan weer keurig in de koelwagen. Leeg, voor alle duidelijkheid. „Je bent maar één keer jong”, grijnst Kevin.

Klachten
Vorige week moest de politie al ingrijpen omdat het volume van de professionele geluidsinstallatie van het feest veel te hoog stond. Afgelopen weekend was het weer raak. Na klachten van omwonenden, kwam de politie in de nacht van zaterdag op zondag weer naar de Broekbeekweg. Maar de politieauto met twee agenten werd in no time ‘omsingeld’ door zo’n dertig jongeren, zegt Kevin. „Op het feest waren ongeveer 50 mensen.” Daarop dropen de agenten af.

Raak
Maar de agenten kregen versterking en stonden even later weer bij het kampeerfeest. Busschers lacht. „Toen hebben de jongens apparatuur verstopt in het maisland...” Kort daarna was het toch raak. Agenten namen de apparatuur in beslag. „Het is niet de bedoeling van de politie om een leuk feestje te verstoren”, aldus de politie. „We kunnen echter niet blijven waarschuwen.”

Volledig scherm
Tijdens het feest in het buitengebied van Geesteren heeft een groep jongeren stevig gedronken. Er gingen in een week honderd kratten doorheen. Veel jongeren waren nog geen 18 jaar. © Wim Goorhuis

Almelo e.o.