Volledig scherm
Vrijwilligers van beachvolleybalevenement Festiball zijn bijna klaar met opbouw.

'Festiball Tubbergen voor het vakantiegevoel'

TUBBERGEN - Nog voordat Tubbergen Bruist bestond, vonden de leden van carnavalsvereniging De Schaop'nköpkes al dat er in de zomermaanden eigenlijk niet veel te doen is in het dorp. Dat moest veranderen. De eerste keer, vorig jaar, was het voetvolleybaltoernooi Festiball nog op het industrieterrein. "Bij Soccer Inside", vertelt oud-carnavalsprins Mark Oude Luttikhuis.

"Maar het Raadhuisplein is veel gezelliger. Bezoekers betalen geen entree. Iedereen is welkom. We willen echt het vakantiegevoel bij mensen oproepen. Zon, strand, drankje erbij." Het maximale aantal van 120 teams (40 verschillende teams komen drie dagen in actie) uit de dorpen van Tubbergen en Almelo schreven zich in. Tien stonden op de wachtlijst en vielen buiten de boot. De belangstelling is groot. "Meedoen is belangrijker dan winnen, is ons motto", zegt Oude Luttikhuis. "Maar op vrijdagavond strijden acht damesteams van het eerste van clubs uit de omgeving om de wisselbokaal van Tubbergen Bruist en dan gaat het echt wel om de beste prestatie."

Een 'must see' is het optreden van de jonge band Bacon Factory uit Tubbergen en Geesteren vanavond. Maar eerst begint rond zes uur het voetvolleybaltoernooi. In totaal zo'n veertig vrijwilligers zijn actief met opbouwen en aanleggen van de vier zandvelden op het Raadhuisplein. Vooral het opruimen van de enorme bult zand wordt nog 'een dingetje', zegt Oude Luttikhuis. "Dit is geen vlak plein. We moeten met rubbermatten en borstels het zand opvegen. Dinsdagochtend is hier gewoon weer weekmarkt , ook al moeten we de hele nacht doorwerken."

Volledig scherm

Almelo e.o.