Dinsdagavond presenteert de Dorpsraad Fleringen het Dorpsplan, over de toekomst van Fleringen.
Volledig scherm
Dinsdagavond presenteert de Dorpsraad Fleringen het Dorpsplan, over de toekomst van Fleringen. © Lars Smook

Fleringen denkt na over toekomst van dorp en presenteert plannen voor basisschool en kerk

FLERINGEN - Basisschool Heilig Hart kan blijven bestaan in Fleringen, maar dan wel onder het dak van kulturhus De Spil en de kerk moet in handen komen van de bevolking. Die conclusies trekt de Dorpsraad Fleringen in het Dorpsplan. In het plan komen Fleringers zelf aan het woord over de toekomst van hun woonplaats. 

 1. Mode-ondernemer Viskaal legt 70 zonnepanelen op dak van de Waag in Almelo, een rijksmonument: ‘Maar esthetisch is het verantwoord’
  PREMIUM
  Met stelling

  Mo­de-ondernemer Viskaal legt 70 zonnepane­len op dak van de Waag in Almelo, een rijksmonu­ment: ‘Maar esthetisch is het verant­woord’

  De Waag is een rijksmonument. Eigenaar Martijn Viskaal gaat binnenkort 70 zonnepanelen op het oude dak van het gebouw in het centrum van Almelo leggen. Maar dat doet hij niet zomaar. „Het is esthetisch verantwoord”, verzekert Viskaal, na afstemming met Monumentenzorg. Wanneer zijn zonnepanelen op een rijksmonument toegestaan?
  Almelo
 2. Mark Rutte heeft ‘geen idee’ van Twents kanaaldrama? VVD-ministers waren wél op de hoogte (en wilden niets)
  PREMIUM

  Mark Rutte heeft ‘geen idee’ van Twents kanaaldra­ma? VVD-ministers waren wél op de hoogte (en wilden niets)

  ‘Geen idee.’ Premier Mark Rutte (VVD) en minister Hugo de Jonge (CDA) toonden zich dezer dagen stomverbaasd over het bestaan van het kanaaldrama in Twente. Opmerkelijk, want twee VVD-collega’s waren zeker op de hoogte van de 400 beschadigde panden langs Kanaal Almelo-De Haandrik en hun wanhopige bewoners. Die laatsten hebben hun hoop nu gevestigd op Mona Keijzer.
  Vroomshoop, Vriezenveen