Volledig scherm
© Thinkstock

Ga je binnenkort trouwen en woon je in Tubbergen? Veel sterkte!

TUBBERGEN - Ga je binnenkort trouwen en woon je in de gemeente Tubbergen? Dan zijn de statistieken je niet goedgezind. In geen enkele Nederlandse gemeente steeg het aantal echtscheidingen het afgelopen jaar namelijk zo sterk als in Tubbergen.

Het aantal echtscheidingen in Tubbergen is ten opzichte van vorig jaar gestegen met 8,3 procent. Dat houdt in dat 53 personen de handdoek in de ring hebben gegooid wat hun huwelijk betreft. Ook echtparen in Rijssen-Holten hadden het zwaar te verduren. De gemeente staat in de landelijke top tien van plaatsen waar het aantal echtscheidingen het hardst is gestegen.

Goed nieuws

Maar er is ook goed nieuws! Ondanks de stijging van het aantal gescheiden personen behoren Tubbergen, Rijssen-Holten en de gemeente Dinkelland toch tot de top 5 van Nederlandse gemeenten met het laagste aandeel echtscheidingen. Of de gemeenten lang in dit 'goede lijstje' blijven staan is echter nog maar de vraag gezien de snelle stijging.

Benieuw hoe het ervoor staat in jouw gemeente? Vul jouw woonplaats in in onderstaande kaart en kom erachter! (Tekst gaat verder onder kaart)

Het aantal echtscheidingen in ons land stijgt onophoudelijk sinds 2010. Aan het begin van dit jaar telde Nederland ruim 1,3 miljoen gescheiden personen, wat neerkomt op 9,5 procent van alle volwassenen. In 2010 waren dit er 1,1 miljoen, oftewel 8,7 procent van alle volwassenen.

Verklaring

De meest voorkomende redenen voor een scheiding zijn volgens het CBS dat partners op elkaar zijn uitgekeken, hun karakters botsen of dat ze geen vertrouwen meer in elkaar hebben. De kans dat een huwelijk strandt is volgens het statistiekbureau zo'n 40 procent.

Almelo e.o.