Volledig scherm
Het overdekte terras bij Kampkuiper was voor het Twents Midzomernachtfeest zeker geen overbodige luxe gezien de weersomstandiheden. Het zorgde ervoor dat het publiek het niet liet afweten. © Christian van der Meij

'Geen concert, maar een feest in Harbrinkhoek'

HARBRINKHOEK - Voor het eerst in drie jaar is het terras bij Kampkuiper tijdens het evenement volledig overdekt. Een schot in de roos, naar blijkt. ,,We zijn heel blij dat we deze keuze gemaakt hebben", vertelt Philip Kampkuiper, samen met vader Gerard eigenaar van Bistro Kampkuiper. ,,Weersomstandigheden zijn nogal onvoorspelbaar, ook vandaag is het miezerig. Ik hoorde van veel bezoekers dat het overdekt terras mede reden was toch te komen."

Onder de tentzeilen speelt het orkest van muziekvereniging De Eendracht. De vijftig muzikanten brengen met hun instrumenten de midzomernacht tot leven. Als zij het podium verlaten nemen de Double 2 Singers de honneurs waar. Het publiek zingt geamuseerd mee met de liedjes van Maywood, Abba en de Dolly Dots.

"Vanavond is de eerste keer dat we hier zijn", laat bezoeker Ine Schumer uit Aadorp weten. "We genieten van een hapje en een drankje met gevarieerde muziek." "Een gezellige avond uit", vat haar echtgenoot Egbert samen. "Tegelijkertijd ben ik een beetje aan het scouten. Ik ben namelijk bestuurslid bij radiozender Regio FM in Wierden. Daar hebben we een kleine studio met ruimte voor een paar gasten. Als ik iets leuks tegenkom op muziekgebied bedenk ik in welk radioprogramma het zou passen en vervolgens tip ik de presentatoren."

Volledig scherm

Almelo e.o.