Tubbergenaren Brigitte van Heumen (samen met dochter Amy Tienkamp) en Mark van Woolde (Samen met dochter Yinte) zochten enthousiast naar een plek voor een hondenveldje in Tubbergen. Maar na scheldpartijen in hun richting was de lol er snel af.
Volledig scherm
PREMIUM
Tubbergenaren Brigitte van Heumen (samen met dochter Amy Tienkamp) en Mark van Woolde (Samen met dochter Yinte) zochten enthousiast naar een plek voor een hondenveldje in Tubbergen. Maar na scheldpartijen in hun richting was de lol er snel af. © Robin Hilberink

Geen hondenspeelveld in Tubbergen na scheldpartijen richting initiatiefnemers: ‘Je wilt iets leuks, maar niet op deze manier’

TUBBERGEN/ALBERGEN – „Een hondenspeelveld? Doe dat lekker bij jezelf voor de deur!” Die opmerking en een daaropvolgende scheldpartij zijn voor Brigitte van Heumen en Mark van Wolde de spreekwoordelijke druppel. Zij staken per direct de zoektocht naar een plek voor een hondenspeelveld.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?